Nieuwsbrief oktober 2023

kronkel

Terugblik Kinderboekenweek
Van 4 oktober tot 13 oktober hebben we meegedaan aan de kinderboekenweek. Het thema dit jaar was "Bij mij thuis". We hebben per klas geprobeerd zoveel mogelijk te lezen, elke bladzijde was namelijk 1 kilometer op de wereldkaart. Groep 6 had aan het einde van de week de meeste kilometers gelezen.

Ook was er dit jaar weer een voorleeswedstrijd. Eerst een voorronde in eigen klas en als afsluiter een finale met alle klassen winnaars. Uiteindelijk heeft Olaf de Wit uit groep 6 gewonnen.

We hebben een leuke week gehad en hebben veel nieuwe boeken ontdekt.

 

Voorstelling ‘’Waar is thuis?’’
Op 10 oktober zijn de groepen 4 t/m 6 naar de voorstelling ’Waar is thuis?’ in Heukelum geweest. Het verhaal ging over een meisje dat niet weet waar ze thuishoort. Ze is de weg kwijtgeraakt in de jungle en komt verschillende dieren tegen die haar uitnodigen om bij hen te komen wonen en daar haar thuis te vinden. Ze blijft zoeken want geen een plek voelt echt als thuis. Elk dier geeft haar een beetje antwoord op haar vraag ‘Waar is thuis?’.

Het verhaal werd afgewisseld met een luchtig intermezzo waarin we actief betrokken werden bij de voorstelling.

 

Terugblik Kangoeroedag groep 123
Op 20 september zijn de leerlingen van groep 1-2-3 uitgenodigd door Korfbalvereniging Animo. Zij hebben een geweldige sportdag gehad. Naast heel veel balspellen, hebben de leerlingen veel samenwerkingsopdrachten gedaan en mochten ze op de foto met de mascotte. Het was een gezellige, sportieve dag.

 

Terugblik Schoolreis- schoolkamp
Dit jaar ging de schoolreis naar de Linnaeushof in Heemstede. Ondanks het wisselvallige weer hebben de leerlingen van groep 1 t/m 6 een hele gezellige dag gehad.

Wat hebben we genoten van het schoolkamp in de Biesbosch.

 

Hulpouders
We hebben dit schooljaar ontzettend veel hulp gekregen van ouders. Denk aan het openingsfeest, de schoolreis, de Kangoeroedag, het schoolkamp en het rijden naar verschillende uitjes. Zonder jullie hulp zijn al deze activiteiten niet mogelijk. Via deze weg willen wij jullie bedanken voor alle inzet en hopen dat u ons vaak kunt helpen.

 

Sinterklaas
Op 5 december vieren we het grote Sinterklaasfeest op school. Om de aanloop naar het feest én het feest een succes te maken, zullen er veel leuke activiteiten gepland staan. U zult hiervan op de hoogte worden gehouden via Parro. Hieronder vindt u een overzicht met voor u belangrijke data:

  • maandag 20 november: lootjes trekken groep 6 t/m 8;
  • vrijdag 24 november: schoen zetten (alle leerlingen nemen een schoen mee);
  • dinsdag 28 november: pietengym door Welzijn West Betuwe (leerlingen mogen verkleed gaan gymmen);
  • vrijdag 1 december: groep 6 t/m 8 brengt de surprises naar school;
  • dinsdag 5 december: Sinterklaas op school.

Op 5 december bent u van harte welkom om op het plein Sinterklaas en zijn pieten binnen te halen. Deze dag verzorgt de ouderraad het eten voor de kleine en de grote pauze. Drinken en een eventuele aanvulling op de lunch kunt u aan uw kind(eren) meegeven.

We hopen dat het de Sint en zijn pieten dit jaar weer lukt om onze school te kunnen vinden, zodat we er een mooi feest van kunnen maken!

 

Kerst
Op 21 december vieren wij Kerstfeest op school. De kerstcommissie is al begonnen met de voorbereidingen van deze mooie dag. Wij zullen u via Parro op de hoogte houden van de plannen en het programma.

Op donderdag 14 december hebben wij onze traditionele foute kersttruiendag.

 

Blokfluitles
Kinderen vanaf 6 jaar kunnen op woensdagmiddag gratis blokfluitles volgen bij Aart Kanselaar. Voor de aanschaf van de materialen bent u ongeveer 20 euro kwijt.

U kunt contact opnemen met Aart Kanselaar voor meer informatie ( 06.51409899 en of aa.kanselaar@hetnet.nl)

Nieuws vanuit de OR
Het schooljaar is alweer even begonnen en ook dit schooljaar zal de OR school ondersteunen bij het organiseren van verschillende activiteiten.

We verwelkomen dit jaar Melissa Nagtegaal in de OR. Zij is de moeder van Maartje uit groep 123A. Momenteel hebben we 8 OR-leden. Mocht u interesse hebben om aan te sluiten, kunt u altijd een mailtje sturen naar orlokhorstschool@gmail.com

Het schooljaar is goed van start gegaan met een onwijs gezellige feestavond. Er waren leuke activiteiten, lekker eten en een populaire loterij. Dit had niet gekund zonder:

  • Notariaat den Drijver- Pigmans
  • Kapperij M&M
  • Schoonheidssalon Mariëlle
  • Mariska van Veldhoven

We willen de bedrijven die ons geholpen/ gesponsord hebben ontzettend bedanken.

Vorig schooljaar is er in Deil gecollecteerd voor Jantje Beton. Een gedeelte van de opbrengst is voor speelmateriaal of activiteiten op school. De school heeft hier nieuwe boeken voor in de schoolbibliotheek voor gekocht. We wensen alle kinderen veel leesplezier toe!

De komende periode zal er vanuit de OR veel hulp nodig zijn voor de activiteiten Sinterklaas en Kerst. De OR zal hiervoor een oproep doen via de klassen-app. Vele handen maken licht werk; fijn als we op uw hulp kunnen rekenen.

Tot slot willen we iedereen bedanken die de ouderbijdrage heeft betaald. Mocht u dit vergeten zijn, maar wel een bijdrage willen doen kunt u nog gebruik maken van de betaallink in de groepsapp.
Hierdoor kunnen we van de activiteiten die op school plaatsvinden een groot feest maken.

Namens,
Geertje, Kitty, Laura, Marlize, Sybranda, Wendy, Melissa en Miriam

 

Nieuws uit de MR
Met ingang van dit huidige schooljaar 2023-2024 verwelkomen wij twee nieuwe MR-leden. Tamara Schaefer, zij is de moeder van Amber, Jasmijn (groep 7) en Fleur (groep 5). Alissa van Santen- de Bruin, zij is de moeder van Eleano (groep 5) en Giuleano (groep 2). Zij zijn te bereiken via het volgende e-mailadres: mr@lokhorstschool.nl

 

Even voorstellen….
Beste ouders/verzorgers,

Ik ben Wendy Hoogveld,

Ik ben voor uw school de contactpersoon voor het schoolmaatschappelijk werk.

Wanneer betrek je een schoolmaatschappelijk werker ?

Soms heb je als ouder zorgen over je kind of loopt het thuis niet lekker. Bijvoorbeeld omdat de opvoeding van je kind veel van je vraagt.

Soms is je kind stil en verdrietig of juist heel erg snel boos en weet je niet goed wat er aan de hand is. Soms heb je als gezin te maken met problemen en heeft je kind hier last van, al doe je nog zo goed je best als ouder.

De leerkracht kan signaleren dat een kind zich opvallend gedraagt, geen gelukkige indruk maakt of zijn er zorgen over de ontwikkeling van het kind. De leerkracht bespreekt dat altijd eerst met u en samen kunnen jullie beslissen om schoolmaatschappelijk werk te betrekken.

Wat doet een Schoolmaatschappelijk werker?
De schoolmaatschappelijk werker kan onderzoeken wat er speelt en meedenken welke ondersteuning een kind of een gezin goed kan gebruiken. We gaan met u en de leerkracht in gesprek,indien mogelijk ook met het kind. Samen proberen we een vorm van ondersteuning te vinden om uw kind of jullie gezin verder te helpen. Het doel is altijd dat het kind zich weer beter voelt en zich zo optimaal mogelijk kan ontwikkelen.

Ook biedt het schoolmaatschappelijk werk verschillende groepstrainingen aan. Een aantal keer per jaar wordt Rots en Water ( weerbaarheid), Je bibbers de baas ( faalangst) en KIES (kinderen in echtscheidingssituaties) gegeven.
Meer informatie over deze trainingen is te vinden via Schoolmaatschappelijk werk | Gemeente West Betuwe

Wilt u contact met mij kunt u dit aangeven bij de leerkracht van uw kind of bij de intern begeleider van de school. U kunt mij ook bereiken op wendy.hoogveld@westbetuwe.nl

Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag.

Vriendelijke groet,
Wendy Hoogveld