Nieuwsbrief maart 2024

kronkel

Nationale voorleesdagen
Dit jaar hebben we de nationale voorleesdagen op een bijzondere manier geopend. Niemand minder dan onze wethouder Govert van Bezooijen kwam voorlezen in onze school.

In de onderbouw heeft hij het boek Help! Een verrassing! voorgelezen. In de bovenbouw lag er een ander leuk boek voor hem klaar.

Tijdens de voorleesdagen hebben we in de klas gewerkt aan verschillende leesbevorderingsactiviteiten, een daarvan was het maken van leesslinger. Bij iedere 10 gelezen bladzijden mocht er een ring aan de slinger bevestigd worden. Het doel was of er een slinger zo lang gemaakt kon worden dat hij de hele school kon versieren. En dat is gelukt! De slinger was zo lang dat hij van de ingang van groep 3 tot aan het klaslokaal van groep 4/5 kon worden opgehangen. Er zijn dus heel veel bladzijden gelezen deze periode.

 

Opbrengsten Cito
In januari zijn de citotoetsen afgenomen. Dit jaar zijn de toetsen vernieuwd. De toetsen zijn gemoderniseerd en minder lang gemaakt. Hierdoor is het lastig om de resultaten te vergelijken met andere jaren. Concluderend kunnen we zeggen dat de kinderen enorm hun best hebben gedaan. We zijn blij met de resultaten die behaald zijn.

 

Opbrengsten van Lokhorst-School

 • groep 4
  - begrijpend lezen: groen
  - technisch lezen: blauw
  - rekenen: blauw
  - taal verzorging/spelling: groen
 • groep 5
  - begrijpend lezen: blauw
  - technisch lezen: blauw
  - rekenen: blauw
  - taal verzorging/spelling: blauw
 • groep 6
  - begrijpend lezen: blauw
  - technisch lezen: blauw
  - rekenen: blauw
  - taal verzorging/spelling: blauw
 • groep 7
  - begrijpend lezen: rood
  - technisch lezen: groen
  - rekenen: groen
  - taal verzorging/spelling: blauw
 • groep 8
  - begrijpend lezen: blauw
  - technisch lezen: blauw
  - rekenen: blauw
  - taal verzorging/spelling: blauw

* toets in november 2023

Toelichting: Blauw gemiddelde score cito I, groen gemiddelde score cito II, oranje gemiddelde score cito III, rood gemiddelde score cito IV/V

In februari hebben de leerlingen van groep 8 de afsluitende toets van de basisschool gedaan.Het voortgezet onderwijs wil graag dat de resultaten eerder bekend zijn. De periode tot het eind van het jaar is hierdoor langer geworden, maar onze werkwijze verandert niet. We blijven doorwerken met de kinderen aan de leerdoelen, zodat ze volgend jaar met een flinke bagage kunnen beginnen aan het voortgezet onderwijs. De uitslag van de toets wordt rond 15 maart verwacht.

 

Geofort
In groep 4/5 zijn we gestart met het thema weer en water als onderdeel van de DaVinci lessen. Op 30 januari zijn we op excursie geweest naar museum GeoFort. We hebben geleerd hoe de binnenkant van de aarde werkt en hoe we goed voor onze aarde kunnen zorgen.

Voor leerlingen die nog meer over het klimaat willen leren en zich graag in willen zetten voor onze aarde, heeft GeoFort een Klimaatclub opgericht. Dit geldt voor bovenbouw leerlingen. Je gaat dan allerlei leuke gratis activiteiten doen! Wil je bij de Klimaatclub, geef je dan op als Klimaatburgemeester. In de link hieronder kun je meer informatie vinden:
https://www.geofort.nl/news/geofort-zoekt-junior-klimaatburgemeesters/

De eerste activiteit voor de Klimaatburgemeesters staat gepland! Op woensdag 6 maart gaan we met alle Klimaatburgemeesters naar de Waal in Haaften. Via de onderstaande link vind je meer informatie en kun je je opgeven:
https://www.geofort.nl/aanmelden-activiteit-klimaatclub/

Nieuws vanuit de OR
Het schooljaar is alweer even begonnen en ook dit schooljaar zal de OR school ondersteunen bij het organiseren van verschillende activiteiten.

We verwelkomen dit jaar Melissa Nagtegaal in de OR. Zij is de moeder van Maartje uit groep 123A. Momenteel hebben we 8 OR-leden. Mocht u interesse hebben om aan te sluiten, kunt u altijd een mailtje sturen naar orlokhorstschool@gmail.com

Het schooljaar is goed van start gegaan met een onwijs gezellige feestavond. Er waren leuke activiteiten, lekker eten en een populaire loterij. Dit had niet gekund zonder:

 • Notariaat den Drijver- Pigmans
 • Kapperij M&M
 • Schoonheidssalon Mariëlle
 • Mariska van Veldhoven

We willen de bedrijven die ons geholpen/ gesponsord hebben ontzettend bedanken.

Vorig schooljaar is er in Deil gecollecteerd voor Jantje Beton. Een gedeelte van de opbrengst is voor speelmateriaal of activiteiten op school. De school heeft hier nieuwe boeken voor in de schoolbibliotheek voor gekocht. We wensen alle kinderen veel leesplezier toe!

De komende periode zal er vanuit de OR veel hulp nodig zijn voor de activiteiten Sinterklaas en Kerst. De OR zal hiervoor een oproep doen via de klassen-app. Vele handen maken licht werk; fijn als we op uw hulp kunnen rekenen.

Tot slot willen we iedereen bedanken die de ouderbijdrage heeft betaald. Mocht u dit vergeten zijn, maar wel een bijdrage willen doen kunt u nog gebruik maken van de betaallink in de groepsapp.
Hierdoor kunnen we van de activiteiten die op school plaatsvinden een groot feest maken.

Namens,
Geertje, Kitty, Laura, Marlize, Sybranda, Wendy, Melissa en Miriam

 

Nieuws uit de MR
Met ingang van dit huidige schooljaar 2023-2024 verwelkomen wij twee nieuwe MR-leden. Tamara Schaefer, zij is de moeder van Amber, Jasmijn (groep 7) en Fleur (groep 5). Alissa van Santen- de Bruin, zij is de moeder van Eleano (groep 5) en Giuleano (groep 2). Zij zijn te bereiken via het volgende e-mailadres: mr@lokhorstschool.nl

 

Even voorstellen….
Beste ouders/verzorgers,

Ik ben Wendy Hoogveld,

Ik ben voor uw school de contactpersoon voor het schoolmaatschappelijk werk.

Wanneer betrek je een schoolmaatschappelijk werker ?

Soms heb je als ouder zorgen over je kind of loopt het thuis niet lekker. Bijvoorbeeld omdat de opvoeding van je kind veel van je vraagt.

Soms is je kind stil en verdrietig of juist heel erg snel boos en weet je niet goed wat er aan de hand is. Soms heb je als gezin te maken met problemen en heeft je kind hier last van, al doe je nog zo goed je best als ouder.

De leerkracht kan signaleren dat een kind zich opvallend gedraagt, geen gelukkige indruk maakt of zijn er zorgen over de ontwikkeling van het kind. De leerkracht bespreekt dat altijd eerst met u en samen kunnen jullie beslissen om schoolmaatschappelijk werk te betrekken.

Wat doet een Schoolmaatschappelijk werker?
De schoolmaatschappelijk werker kan onderzoeken wat er speelt en meedenken welke ondersteuning een kind of een gezin goed kan gebruiken. We gaan met u en de leerkracht in gesprek,indien mogelijk ook met het kind. Samen proberen we een vorm van ondersteuning te vinden om uw kind of jullie gezin verder te helpen. Het doel is altijd dat het kind zich weer beter voelt en zich zo optimaal mogelijk kan ontwikkelen.

Ook biedt het schoolmaatschappelijk werk verschillende groepstrainingen aan. Een aantal keer per jaar wordt Rots en Water ( weerbaarheid), Je bibbers de baas ( faalangst) en KIES (kinderen in echtscheidingssituaties) gegeven.
Meer informatie over deze trainingen is te vinden via Schoolmaatschappelijk werk | Gemeente West Betuwe

Wilt u contact met mij kunt u dit aangeven bij de leerkracht van uw kind of bij de intern begeleider van de school. U kunt mij ook bereiken op wendy.hoogveld@westbetuwe.nl

Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag.

Vriendelijke groet,
Wendy Hoogveld