Nieuwsbrief augustus 2023

kronkel

Start van het nieuwe schooljaar
Na zes heerlijke vakantieweken was het weer zo ver. Nieuwe klas, een nieuwe juf/meester, nieuwe klasgenoten, spannend genoeg dus. Maar al snel voelde het weer vertrouwd aan. Om elkaar nog beter te leren kennen werken we de komende weken aan de gouden weken. Hiermee werken we aan een nog betere groepsvorming. Een van de activiteiten heeft te maken met de foto van de zomervakantie. Vergeet u deze niet mee te geven?

Voorstellen Mark en Janneke
Hallo iedereen!
Mijn naam is Mark Ellerman en samen met mijn partner Marcella en onze drie kinderen Dijon (15), Armin (13) en Leona (10) woon ik in Culemborg. In voorgaande jaren ben ik werkzaam geweest bij OBS De Distelvlinder en KBS Josefschool in Culemborg. In dit nieuwe schooljaar zal ik als leerkrachtondersteuner aan de slag gaan op de Lokhorstschool, waar ik erg veel zin in heb. Daarnaast studeer ik aan de Pabo in Dordrecht. In mijn vrije tijd ben ik vaak te vinden langs de voetbalvelden, doe ik aan hardlopen en ga er graag op uit met mijn gezin en vrienden.

Ik kijk ernaar uit om u en uw kinderen te leren kennen en er samen een mooi schooljaar van te maken. Groetjes, Mark

Mark Ellerman

Hoi allemaal!
Ik ben Janneke Kroeze en mag vanaf dit schooljaar het team van de Lokhorstschool komen versterken als intern begeleider en remedial teacher. Na bijna 14 jaar voor de klas te hebben gestaan in o.a. Beesd en Culemborg, was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Dit betekent in de praktijk dat ik samen met de leerkrachten zorg voor extra ondersteuning binnen en buiten de groep. Ook zal ik me onder andere bezig gaan houden met het zorgbeleid op de Lokhorstschool. Een uitdaging waar ik heel veel zin in heb.

Ik woon in Beesd en woon daar samen met Rayner en onze twee jongens Milan (6) en Finn (4). In mijn vrije tijdloop ik graag hard, lees ik graag en doe ik leuke dingen met onze kinderen.

Wie weet tot ziens! Hartelijke groetjes Janneke

Janneke Kroezen

Infoavond
Op donderdag 24 augustus verwelkomen we jullie graag op onze infoavond.

Alle juffen en meesters zetten hun klasdeuren open om de nodige info voor dit schooljaar te geven. Zo krijgt u naast de specifieke informatie van de groep ook informatie over onze nieuwe methode Kwink voor sociaal emotioneel leren.

 • Groep 1-2-3 A/B om 19.00 uur
 • Groep 4-5 om 18.30 uur
 • Groep 6 om 18.00 uur
 • Groep 7-8 om 19.30 uur
 • Kennismakingsgesprekken

Wilt u graag informatie delen over uw zoon/dochter met de nieuwe leerkracht, dan raden we u aan om komende week in te schrijven. De gesprekken vinden op school plaats op maandag 28 augustus of dinsdag 29 augustus.

 

Zomerfeest 1 september
Op 1 september willen we het schooljaar feestelijk inluiden met alle ouders, broers, zussen opa's en oma's. We hebben overdag een feestelijk programma met alle leerlingen. Zij zullen een optreden voorbereiden voor u. Vanaf 17 uur bent u van harte welkom voor een drankje, heerlijk eten, leuke spellen ook voor volwassenen en een optreden door leerlingen en leerkrachten.. We hopen veel mensen te zien op deze feestelijke avond.

De voorbereidingen voor het feest verlopen voorspoedig. We zoeken nog hulpouders voor de dag zelf. Wilt u een uurtje achter een kraampje staan, geef dat dan door aan de leerkracht. Vele handen maken licht werk en kunnen we elkaar aflossen zodat iedereen kan genieten van het feest.

Nadere informatie over het feest volgt via Parro.

 

Schoolreis 2023
Op vrijdag 22 september gaan de leerlingen van groep 1 t/m 6 op schoolreis.

Op deze dag zijn de kinderen rond half 5 thuis. Via Parro volgt ook hiervoor meer informatie.

De begeleiding is helemaal rond. We wensen iedereen een gezellig schoolreisje toe.

 

Schoolkamp
Van woensdag 20 t/m vrijdag 22 september gaan de leerlingen van de bovenbouw (gr 7-8) op reis naar de Biesbosch. Drie dagen gaan we sportieve, educatieve, uitdagende, verrassende en gezellige activiteiten doen. Wat dat precies zal zijn houden we nog even geheim, maar vroeg naar bed gaan hoort er zeker niet bij. We komen met een schorre stem en vermoeid terug. Daarna een druk weekend vinden we dus niet zo fijn.:) Op vrijdag zijn we rond 15.00 uur thuis.

Wie kan ons helpen met het vervoer op woensdag (9.00 uur) en vrijdag (14.00 uur) van de fietsen, koffers en leerlingen? We horen het graag van u.

 

Privacy
In het kader van de wet op de privacy vragen we u jaarlijks om uw privacy voorkeuren van uw kind te bekijken en eventueel aan te passen. U vindt deze instellingen in Parro. Controleert u ook gelijk of de noodnummers nog kloppen?

 

Vrije dagen groep 1-2
Let op door de planning van het openingsfeest en schoolreis lopen de vrije dagen niet in het normale ritme. Bekijk de dagen op Parnassys / agenda nieuwsbrief

 

Agenda

 • 21 augustus eerste schooldag
 • 24 augustus infoavond
 • 25 augustus vrije dag gr 1-2
 • 28 / 29 augustus kennismakingsgesprek
 • 1 september: Openingsfeest
 • 15 september vrije dag gr 1-2
 • 20 t/m 22 september: schoolkamp
 • 22 september: schoolreis
 • 29 september: vrije dag gr 1-2
 • 3 - 10 oktober: kinderboekenweek
 • 5 oktober: studiedag leerkrachten Fluvium- dag van de leraar - Allle leerlingen zijn vrij
 • 13 oktober: vrije dag gr 1-2
 • 16-20 oktober: herfstvakantie
 • 27 oktober: volgende nieuwsbrief
 • 3 november: vrije dag gr 1-2
Infoavond klaar-voor-20182019-300x192